Debitare cu plasma/oxiacetilena

Procesul de taiere cu plasma foloseste un arc electric controlat pentru a crea un jet de plasma cu gaz supraincalzit. Plasma este suficient de fierbinte pentru a taia cu usurinta o varietate de metale. Sistemele de taiere cu torta de inalta densitate pot atinge precizii de 0.008". Debitarea cu plasma este folosita atunci cind tolerantele stranse ale masinii cu laser nu sunt necesare.

Avantajele remarcabile ale acestui proces de debitare modern sunt un raport imbatabil de avantajos pret/calitate, viteze ridicate de taiere si margini deosebit de precise la grosimi de tabla de la 1 - 150 mm.

Prin ionizarea gazelor cu ajutorul energiei electrice, acest proces produce un arc electric strangulat care, prin energia sa termica ridicata si energia cinetica a gazului plasmei, topeste materialul si antreneaza materialul topit din rostul de taiere. Raza de plasma concentrata da rezultate de debitare deosebit de precise. Toate materialele care prezinta conductibilitate, cum ar fi otelul pentru constructii, otelurile aliate si aluminiul pot fi prelucrate.

Debitarea cu oxiacetilena se realizeaza folosind o lance de debitare pentru a incalzi metalul pana la temperatura dorita. O emisie de oxigen este antrenata in zona de taiere, ajutand la indepartarea metalului topit din zona de debitare.

Procesul de taiere cu oxigaz poate fi folosit pentru debitarea materialelor feroase de pana la 50mm grosime, insa lancile mai mari pot debita grosimi de pana la 300mm grosime.

Debitarea cu plasma / oxiacetilena se realizeaza pe masini de ultima generatie ESAB SUPRAREX si ESAB COMBIREX.

CARACTERISTICI TEHNICE
Dimensiuni 3000 x 12000 mm
Plasma
 • Grosime maxima
 • Capete de taiere

 • 25 mm
  2
  Oxigaz
 • Grosime maxima
 • Capete de taiere

 • 200 mm
  4

  REFERINTE TAIERE PLASMA