Automatizari

Produse si solutii pentru automatizari, actionari electrice si pentru distributia si protectia de joasa tensiune atat in domeniul industrial cat si in domeniul constructiilor administrative si civile.

SERVICII

 • Proiectare instalatii electrice si de automatizare industriale incluzand:
  - proiectare scheme electrice de putere si comanda;
  - proiectare programe aplicatii pentru automate programabile si afisoare (IHM);
  - intocmire documentatie de executie (scheme electrice, manuale operare, descriptive etc.);
  - punere in functiune instalatii electrice si de automatizare;
 • Proiectare, executie tablouri electrice de forta si comanda, pupitre, cutii conexiuni.
 • Montare trasee cabluri, pozare cabluri, conexiuni electrice.
 • Retrofitare, modernizare instalatii electrice si de automatizare.
 • Transfer utilaje, linii de fabricatie de pe un amplasament pe altul cu repunerea in functiune pe noul amplasament.
 • Consultanta, asistenta tehnica, instruire limbaje programare automate programabile (PL7 PRO - SCHNEIDER ELECTRIC, STEP7 - SIEMENS), IHM (L1000, VIJEO DESIGNER - SCHNEIDER ELECTRIC, WINCE - SIEMENS).

SISTEME INDUSTRIALE DE AUTOMATIZARE

Sisteme de comanda, reglaj si supraveghere (hardware si software) destinate automatizarii utilajelor individuale si a proceselor industriale. Acestea includ: automate programabile SCHNEIDER: PREMIUM, MICRO, NANO, QUANTUM, SIEMENS - SIMATIC S7, solutii de control PC based, echipamente de vizualizare (SIMATIC HMI, MAGELIS, MONITORPRO), periferie decentralizata, PC-uri industriale, retele de comunicatie, software industriale - toate efectuate conform conceptului Totally Integrated Automation.

Sisteme de supraveghere si control tip supervizor (SCADA).

SISTEME DE CONTROL PENTRU MASINI-UNELTE (MC MT).

Solutii de automatizare complete, sisteme de control numeric si actionari reglabile pentru toate tipurile de masini unelte, roboti industriali, dispozitive de manipulare, linii de transfer, linii de asamblare si masini.

Sisteme automatizate de presare (solutii robotizate si DOPPIN sau o combinatie a acestora).

Sisteme de asamblare, sisteme automatizate ale procesului de vopsire (roboti de vopsire, pulverizatori, software pentru controlul procesului de vopsire).

Sisteme "transport" putere pentru asamblarea integrata a tuturor componentelor autovehiculelor: motor, transmisie, axe, directie.

INSTRUMENTATIE SI ANALIZA DE PROCES (PI)

Solutii pentru controlul proceselor in industria chimica, a sticlei, a ceramicii si a mineralelor; traductoare, sisteme de cantarire, aparatura pentru analiza gazelor si a lichidelor, gazcromatografie, sisteme de actionare industriale specializate (MC PM).

Solutii/aplicatii/software pentru masini si instalatii de productie din urmatoarele branse industriale: prese, instalatii de ridicat, lemn, sticla, ceramica, piatra, textile, instalatii de ambalat.

Actionari cu turatie variabila destinate masinilor de productie, altele decat cele specifice masinilor unelte, cuprinzand convertizoare statice de frecventa pentru una sau mai multe axe (inclusiv pozitionare) precum si motoarele specializate aferente.

ACTIONARI STANDARD (SD)

Convertizoare statice de frecventa si motoare electrice pentru aplicatii industriale de uz general, motoare cu convertizor de frecventa integrat, actionari pentru aplicatii din industria constructiilor/locuintelor.

ACTIONARI DE MARE PUTERE (LD)

Actionari complexe de mare putere cu turatie variabila de joasa si medie tensiune destinate aplicatiilor din industria grea, de extractie a carbunelui, petrol, navala etc.

Actionari de curent continuu cu turatie variabila de inalta performanta, folosind tehnica complet digitala, inclusiv gama de motoare electrice de curent continuu.

ECHIPAMENTE DE JOASA TENSIUNE

Produse pentru comanda si protectia motoarelor si instalatiilor electrice de joasa tensiune, precum si solutii pentru realizarea distributiei de joasa tensiune in industrie.

TIPURI DE UTILAJE FOLOSITE

 • turnuri de racire apa
 • linii de fabricate, conveioare, benzi transportoare
 • dispozitive sudura
 • masini unelte, masini speciale prelucrari motor, cutii viteze, punti etc.